makadi bay

Makadi bay vas bo očaral s čudovitimi plažami in edinstvenimi koralnimi grebeni

Makadi Bay, Hurgada, Soma Bay, Sharm El Sheikh in Marsa Alam so obalni predeli Egipta, ki jih lahko obiščete s pomočjo turističnega organizatorja Počitnice.si. Vsak predel se ponaša s posebnostmi in znamenitostmi, prav tako pa vas tam čakajo čudoviti hoteli. Katerega boste izbrali? To je odvisno povsem od vas. Morda pa vas bosta najbolj navdušila prav Makadi Bay in Hurgada.

makadi bay hotel

 

Makadi Bay: Hurgada je le 30 km južneje

Vsak predel Egipta ima svoje posebnosti. Tisti, ki se nahajajo ob morju, so: Makadi Bay, Hurgada, Soma Bay, Sharm El Sheikh in Marsa Alam.

Hurgada se ponaša s toplim morjem, ki ima skozi vse leto kopalno temperaturo. Dogajanje je pestro, tam pa najdete tudi zanimive ribiške vasice, bazarje, mošeje in številne druge znamenitosti. Velja za enega najbolj priljubljenih obmorskih delov Egipta in je idealen kraj za tiste, ki so radi v centru dogajanja.

Tisti, ki bi se radi nekoliko umaknili od vrveža, a mu vseeno bili dovolj blizu, da ga obiščejo, če si to zaželijo, bodo izbrali Makadi Bay. Nahaja se 30 km južneje od Hurgade in ponuja dolge plaže ter čisto morje in se ponaša celo s čudovitim koralnim grebenom, ki ga najdemo pri mnogih hotelih kar tik ob obali.

Sharm El Sheikh je pravi raj za potapljanje, s turkiznim morjem in peščenimi plažami. Številni koralni grebeni kar kličejo k snorkljanju in potapljanju, tam pa se radi zbirajo tudi surferji in ljubitelji golfa.

Soma Bay je še en predel, ki se ponaša s čistim morjem in mnogimi možnostmi za športne aktivnosti. V zadnjih letih pa postaja priljubljena egipčanska obalna destinacija tudi Marsa Alam. Ta je primerna za tiste, ki želijo dovolj aktivnosti, a vseeno hkrati dovolj miru.

makadi bay hurgada

 

Makadi bay – Hurgada: ali gre za isti destinaciji?

Zaradi medsebojne bližine, pogosto območji Makadi Bay in Hurgado kar povezujemo, zato boste nekatere hotele našli kar, če boste preverili destinacijo Hurgada. Tako Makadi Bay kot Hurgada ponujata čudovite hotele, ki vas bodo očarali s svojo ponudbo, prijaznostjo osebja in razvajanjem, ki vam ga bodo nudili. Vseeno pa gre za dva različna obalna kraja v Egiptu.

Eden od priljubljenih hotelov na tem področju je Grand waterworld Makadi hotel, ki ga nekateri imenujejo kar Makadi Bay hotel. Najdete ga tudi v ponudbi organizatorja počitnic Počitnice.si.

Grand waterworld Makadi hotel in njegove prednosti

Makadi Bay/Hurgada – tukaj boste našli Grand waterworld Makadi hotel. Ta 5-zvezdični luksuzni hotel se je do letošnjega leta sicer imenoval Sunwing Waterwold Makadi 5*.

Makadi Bay hotel je edini v sklopu hotelske verige RED SEA HOTELS, ki se lahko pohvali z vodnim parkom. Če imate raje morje, kot bazene, pa se lahko sprostite na široki peščeni plaži in raziščete tamkajšnji koralni greben. Čeprav se nahaja na območju Makadi Bay, Hurgada ni daleč. Na voljo je namreč brezplačni avtobusni prevoz do te 30 kilometrov oddaljene destinacije.

Makadi Bay hotel je izredno razkošen hotel, ki vas bo očaral s svojim orientalskim slogom. Vodni park je poln raznolikih toboganov, ki skupaj merijo 515 metrov. Poleg toboganov, so na voljo še slapovi, počasna reka, bazeni in še marsikaj. Vse torej za zabavo celotne družine. Tudi ležalnike, podloge in senčnike lahko tako ob bazenih kot na plaži koristite brezplačno.

Na voljo so različni tipi sob, ki ponujajo različno udobje. Izbirate lahko med: junior, grand in družinskimi suitami, Happy baby suitami, ki so najboljša izbira za pare z majhnimi otroki, in velikimi družinskimi sobami.

Seveda gre za hotel s ponudbo »vse vključeno«, ki jo lahko koristite med 10. uro dopoldne in polnočjo. Na voljo so raznolike restavracije in bari, med drugim italijanska, mehiška in nemška. Hotel ponuja tudi različne možnosti za športno udejstvovanje.

grand waterworld makadi hotel

 

Makadi Bay: zakaj prav tja?

Makadi Bay je idealna destinacija za tiste, ki imajo radi morje in koralne grebene. Tam bodo uživali predvsem, če si ne želijo prevelikega vrveža ves čas, hkrati pa želijo, da bi bil ta kadarkoli dosegljiv.

Ker se nahaja blizu Hurgade, lahko tisti, ki sicer želijo uživati v nekoliko mirnejših počitnicah, kadar si zaželijo vseeno skočijo do Hurgade, ki pa je središče dogajanja. Hkrati jih v zalivu hurgčaka čudovita narava. Kristalno čisto morje in dobro ohranjeni koralni grebeni. Brez težav lahko torej uživajo tudi v opazovanju čudovitih eksotičnih ribic, želv in drugih živali.

Ena izmed potnic, ki je tja potovala preko operaterja Počitnice.si, je doživetje opazovanja koralnega grebena opisala kot fantastično. Tam je srečala jate tropskih rib, morene in želve. Lahko si je ogledala tako trde kot mehke nepoškodovane korale in občudovala ogromne školjke, hobotnice ter skate. Ko si je upala zaplavati v še globlje morje, pa so jo tam pričakali nenevarni grebenski morski psi in delfini. Tega doživetja ne bo pozabila nikoli, pravi.

Nenazadnje je Makadi Bay lahko tudi raj za otroke. Hotel namreč, kot rečeno, ponuja številne bazene in druge vodne atrakcije, katerih se zlepa ne bodo naveličali.

makadi bay egipt