Električno kolo

Električno kolo je primerno za raznovrstne kolesarje

Električno kolo je primerno za vse vrste kolesarjev. Obstajajo namreč različne vrste električnih koles, in sicer hardtail, polnovzmetena in trekking in gravel. Vsekakor pa je električno kolo primerno za vse, ki želijo prosti čas preživeti v naravi. Hkrati predstavlja odlično sredstvo za prevoz na delo, posebno za ljudi, ki za prevoz na delo ne želijo uporabiti avta ali avtobusa, saj uživajo v gibanju.

Električno kolo je čudovita rešitev za daljše ture, še posebej za tiste, ki se jih s klasično različico zaradi napora ne bi lotili. Z njim namreč zaradi pomoči elektro motorja prihranimo veliko energije, še posebej pa je pomoč pomožnega motorja opazna pri vzponu v klanec.

vrhunska elektricna kolesa

Električna kolesa in njihovo delovanje

Električna kolesa delujejo tako, da motor, ki je običajno sredini okvirja, poveča moč, ki jo voznik proizvede z vrtenjem pedal. Na vsakem kolesu je na krmilu tudi kontrolna enota, preko katere kolesar upravlja z motorjem. Preko nje vidimo stanje baterije in nastavljamo stopnjo pomoči motorja.

Električno kolo omogoča več nivojev pomoči motorja. Najnižji nivo nudi najmanj pomoči in omogoča najdaljši doseg, najvišji zagotavlja kolesarju ekstremno pomoč a ima za posledico tudi najmanjši doseg.

Kapaciteta baterije je tista, ki definira doseg z enim polnjenjem. Močnejša kot je baterija, daljši je doseg. Pomembno pa je (in tudi zakonsko določeno), da kolo zares ostane kolo, kar pomeni, da mora imeti zgolj pomožni motor, kateri ne preseže hitrosti 25km/h. Slednji nikoli ne sme delovati samostojno, zgolj kot pomoč pri kolesarjenju.

 

Električno kolo je odlično za rekreativne kolesarje

Velikokrat se na nas obrnejo ljubiteljski kolesarji. Ti se na kolo podajo enkrat ali dvakrat na teden, včasih večkrat, včasih pa se zgodijo tudi obdobja, ko na kolo ne gredo dalj časa. Do tega lahko pripelje slabo vreme, obveznosti povezane z delom, družinski dogodki ali kaj drugega. To posledično vpliva na pripravljenost, ta pa s količino izpuščenih treningov upada. Tako pridemo do točke, ko pripravljenost več ni na željeni ravni, glava pa si vseeno želi opraviti isto turo, kot smo jo opravili pred mesecem dni.

V teh primerih so prava izbira električna kolesa Cube. Kot smo omenili na začetku članka, je na njih je namreč nameščen motor, ta pa nam premagovanje ovir, še posebej vzponov, znatno izboljša. Z njim lahko kolesarimo dlje in predvsem lažje dosežemo težje dosegljive destinacije. Slednje nam bo vsekakor dalo dodatno motivacijo za kolesarjenje, zato se bomo v naravo, na tak način rekreacije, zagotovo odpravili večkrat.

 

Vrhunska električna kolesa in zakaj ta niso le potuha

Vrhunska električna kolesa Cube zagotavljajo odlično vožnjo. Kadar pride na pot strm klanec ali podobna ovira, nam pomaga pomožni motor. Če smo po daljšem izletu že utrujeni, vseeno pa želimo še čez sosednji hribček, je to z električnim kolesom čisto možno, saj imamo na zalogi še nekaj pomoči motorja in baterije. Če je za telo preveč, si enostavno pomagamo z motorjem, če pa so mišice še sveže, pa se dogodivščina lahko nadaljuje tudi brez pomoči. Kolo tako ni le potuha, kajti vsem nam je v interesu, da sami zmoremo čim več. Če je to možno s pomočjo baterije, je to še vseeno boljše, kot da se na vožnjo sploh ne bi odpravili.

elektricna kolesa cube