Poslovna angleščina in tečaj poslovne angleščine po metodi superučenja

 

Poslovna angleščina je posebna oblika angleškega jezika, primerna za mednarodno poslovno komunikacijo. Največkrat se uporablja na poslovnih sestankih, predstavitvah, pri pogajanjih, pisanju poročil, v elektronski pošti in drugi poslovni komunikaciji. Od splošne angleščine se razlikuje po tem, da je bolj osredotočena in obsežnejša. Vključuje določena pričakovanja glede besedišča, slovničnih struktur in jasnosti. Slednja je pri tem ključnega pomena, saj visoka poslovna angleščina ne prepusti ničesar razlagi.

Nejasno govorjenje in pisanje v poslu pomenita izgubo časa ter posledično izgubo denarja. Zaradi tega je dobra pisna in govorna komunikacija sestavljena iz neposrednih, kratkih stavkov. Da bo vaša komunikacija uspešna, morate natančno vedeti, kaj želite sporočiti ter to izraziti čim bolj preprosto in kratko.

Tečaj je priporočljiv za vse, ki si želijo nadgraditi znanje ter vse, ki si prizadevajo za poklicno rast in osebni razvoj. To je najpomembnejše orodje, ki ga boste uporabljali v poslovnem svetu, saj odraža profesionalnost na formalen in neposreden način.

poslovna angleščina dva moška na sestanku

 

Učenje strokovne angleščine z metodo superučenja poteka na zavestni in podzavestni ravni

 

Tečaj poslovne angleščine s pomočjo metode superučenja dopušča hitro učenje jezika na sproščujoč, telesu prijazen način. Učenje novega jezika je včasih lahko precej stresno. Še posebej, če se želite jezika hitro naučiti, a se zdi, da si vsega preprosto ne gre zapomniti. Tedaj je rešitev superučenje oziroma superlearning. Inovativna metoda, ki jo je v 60 letih prejšnjega stoletja razvil bolgarski psihiater dr. Georgi Lozanov. Ta se je v prvotnem delu ukvarjal z izboljšanjem spomina ter odpravljanjem ovir pri učenju s poučevanjem na zavestni in podzavestni ravni. Takšen način učenja je njegovim poskusnim osebkom omogočil, da so se naučili kar 1500 novih besed na dan.

Superučenje je učna metoda, ki dopušča učenje s krepitvijo učenčevih sposobnosti s sugestijo. Ta je usmerjena k sproščenemu telesu in umu. Sodobna metoda pospešenega učenja aktivira nekaj od 90 odstotkov možganskega potenciala, ki ga le redko uporabljamo. Klasičen način učenja pa aktivira le eno polovico možganov, zato je velikokrat neučinkovit. V holističnem centru razvoja osebne uspešnosti Karnion d.o.o. že vse od leta 1991 edini v Sloveniji uporabljajo 4x hitrejšo pot do znanja novega jezika, kot je visoka poslovna angleščina, s superučenjem.

tečaj poslovne angleščine moški z naočniki se uči v alfa možganskem stanju

 

Visoka poslovna angleščina – Učenje v alfa stanju s tehnologijo možganskega spodbujevalnika z rumeno svetlobo

 

Tečaj poslovne angleščine uporablja dr. Lozanovo metodo učenja jezika v alfa stanju združeno s tehnologijo možganskega spodbujevalnika z rumeno svetlobo. Barve so poglaviten del zunanjih informacij, ki jih možgani prejmejo z vidom. Rumena svetloba v možganskem spodbujevalniku zniža frekvence možganskega delovanja ter ohranja stanje pozornosti. Pri tem omogoča delovanje možganske skorje, učenje in razumsko odločanje, hkrati pa krepi živčni sistem ter ustvarja energijo v mišicah.

Ob tem pa aktivira še dolgoročni spomin, ki omogoča, da naučena poslovna angleščina ne bo hitro pozabljena. Uporaba možganskega spodbujevalnika z rumeno svetlobo preprečuje težave pri komunikaciji in dopušča sproščeno pogovarjanje v novo naučenem jeziku. Če tej metodi dodamo še merjenje alfa stanja, je uspeh zagotovljen.

Zahvaljujoč živčnim celicam se v možganih vselej dogaja neka vrsta električne dejavnosti. Možganski valovi se merijo z EEG napravo, ki prepozna in izmeri električno aktivnost v možganih (Hz). Alfa stanje oziroma alfa valovi so v središču spektra možganskih valov, med 8-12 Hz. Ti predstavljajo zlati standard za delovno uspešnost oziroma pridobivanje novega znanja, kot je učenje poslovne angleščine. Da bi jih uspešno izkoristili, je treba znižati srčni utrip, poglobiti dihanje ter umiriti električno aktivnost v možganih.

visoka poslovna angleščina

 

 

Kako poteka 40-urni tečaj poslovne angleščine?

 

Učenje strokovne angleščine po metodi superučenja poteka individualno, strnjeno po najmanj štiri ali osem šolskih ur dnevno. Udeleženci tečaja bodo jezikovni cilj dosegli kar 4x hitreje kot, če bi za učenje uporabljali konvencionalne metode. To pomeni, da v 40 urah prihranijo kar 200 ur učenja. Udeleženci lahko izbirajo med naslednjimi možnostmi:

 

  • 10 delovnih dni po 4 šolske ure na dan
  • 5 delovnih dni zaporedoma po 8 šolskih ur na dan
  • 3 delovne dni v enem tednu ter 2 delovna tedna po 8 šolskih ur na dan
  • 40-urni trening med vikendom ali v kombinaciji z delovnimi dnevi (vikend program)
  • Krajša 20-urna različica učenja tujega jezika

 

Poslovna angleščina bo hitro osvojena z aktivnim poslušanjem. Naravno učenje s poslušanjem in ponavljanjem je ključ do dobrega sporazumevanja. Ta dva procesa v holističnem centru razvoja osebne uspešnosti Karnion d.o.o. potekata izmenično in izredno dinamično. 40-urni tečaj udeleženci končajo v vsaj 3 tednih, zaradi česar je opazen ogromen napredek pri govorjenju. Akumulacijski efekt je pri alfa stanju namreč poglaviten. Tehnologija možganskega spodbujevalnika z rumeno svetlobo aktivira dolgoročni spomin, zato naučenega ne pozabite tako hitro.

Prav tako pa udeležencem izboljša spomin za vsaj 20 %. Čeprav, je učenje jezika izrazit trening spomina izboljšavi pripomorejo še tehnologija, metodologija in pravilna pedagogika. Skupaj zagotavljajo izboljšave tudi na drugih življenjskih področjih. Na pomnjenje pa vpliva še vzporedni antistresni program. Rumena svetloba v organizem spušča serotonin in več endorfinov, zaradi česar se začne naravno čiščenje stresnih hormonov, kot sta kortizol in adrenalin.

Sestavni del programa so še bioresonančna magnetna Vita life terapija, sproščanje na QRS Waverju in terapija s kisikom po dr. Ardenu. Terapije po 40-urnem treningu zagotavljajo zmanjšanje stresa za kar 60 %.

, učenje strokovne angleščine