zakonodaja

Zakonodaja – nova zakonodaja in dopolnitve zakonov sedaj v vaš e-poštni predal

Zakonodaja, njena raznolikost in včasih hitre spremembe, na pravno področje velikokrat vnašajo določeno stopnjo nemira in tudi negotovosti. Brskanje po novi zakonodaji in predpisih je lahko zamudno, posamezniki, ki si s pravnim področjem niso povsem domači, pa lahko nemalokrat naletijo tudi na preglavice, saj si določene pravne norme ne razložijo pravilno ali pa sploh ne vedo, da le-ta obstaja.

Rešitev ponuja storitev, ki smo jo v Uradnem listu Republike Slovenije d.o.o. poimenovali UL info tok. Gre za storitev, ki zakonodajo in dopolnitve zakonov, pa tudi druge podzakonske akte in ostale predpise, zbira na enem mestu. Poleg tega omogoča tudi obveščanje o zakonodaji, posamezniku pa ponuja možnost, da le-ta izbere področje, ki ga zanima, storitev pa nato poskrbi za ažurno obveščanje o izbranem.

obveščanje o zakonodaji

 

Ne zgolj obveščanje o novi zakonodaji, pač pa tudi o javnih naročilih

Poleg zakonov bo UL info tok posameznika obveščal tudi o javnih naročilih in insolvenčnih postopkih. Obveščanje o novi zakonodaji, javnih naročilih in insolvenčnih postopkih je hitro in ažurno, obvestilo pa posemznik prejme v roku treh ur po tem, ko je sprememba vidna v Uradnem listu Republike Slovenije.

Za več fleksibilnosti lahko naročnik izbira med obveščanjem po e-pošti ali obveščanjem po SMS sporočilih. To naročnik enostavno določi v svojih uporabniških straneh. UL info tok posameznikom omogoča tudi shranjevanje zakonov v PDF formatu in pregledovanje v arhivu vse od leta 1991.

dopolnitve zakona

 

Kako se naročim na storitev UL info tok?

Da bo posameznik o zakonodaji in spremembah obveščen, se mora na storitev UL info tok naročiti. Za to je najprej potrebna registracija, ki se opravi na spletni strani www.ulinfotok.si. Uporabnik tukaj izbere možnosti „naroči storitev“ in izpolni obrazec. Po zaključku na svoj e-pošti naslov, ki ga je navedel, prejme ponudbo in po plačilu ponudbe bo obveščanje o novi zakonodaji in drugih izbranih tematikah steklo.

Naročnina na storitev UL info tok vsebuje:

  • obveščanje o slovenskih in mednarodnih javnih naročilih,
  • sledenje izbranim javnim naročilom od začetka objave,
  • obveščanje o morebitnih popravkih, spremembah, vprašanjih in odgovorih, do odločitve o izbranem ponudniku in obvestila o morebitni revizijski odločitvi,
  • obveščanje o novih izdajah uradnega lista, o izbranih rubrikah predpisov in o slovenskih in mednarodnih javnih razpisih,
  • shranjevanje izbranih zakonov in drugih predpisov v pdf obliki.

 

Naročnina na storitev velja leto dni, pred iztekom roka pa bo posameznik o poteku naročnine obveščen, tako da jo bo lahko pravočasno podaljšal in obveščanje o zakonodaji ne bo moteno.

V Uradnem listu Republike Slovenije d.o.o. si želimo, da bi uporabniki natančno vedeli, kakšno storitev naročajo, zato omogočamo 14 dni brezplačnega preizkusa storitve. V tem času storitev UL info tok deluje brez omejitev, posamezniki pa so obveščeni o novih zakonih, dopolnitvah zakona ter drugih predpisih, ki jih izberejo v svojem profilu. Po 14 dneh bomo posameznika obvestili o poteku storitve ter ga obvestili o možnosti zakupa UL info tok.

uradni list 3

 

Kaj vse UL info tok ponuja v sklopu obveščanja o javnih naročilih?

Kot smo omenili že zgoraj, UL info tok poleg obveščanja o zakonodaji ponuja tudi možnost obveščanja o javnih naročilih, ki so tako v Sloveniji kot tudi v Evropi zelo pomembna.

Za večino javnih naročil je na UL info toku objavljena tudi razpisna dokumentacija. Dokumentacijo naročnik najde pri opisu posameznega javnega naročila s klikom na ikono „dokument“. Za vsa druga javna naročila, za katera objavitelj v času objave javnega naročila še ni pripravil razpisne dokumentacije, pa je na UL info tok objavljena hiperpovezava do spletne strani objavitelja, na kateri je mogoče najti razpisno dokumentacijo.

 

Obveščanje o zakonodaji ter dostop do e-komentarjev olajšujeta delo pravnikov

Poleg obveščanja o novi zakonodaji in javnih naročilih UL info tok ponuja tudi možnost dostopa do e-komentarjev. Gre za izjemno pomembna dela, ki posameznikom pomagajo razumeti zakonske norme.

Prednosti e-komentarjev so številne. Lahko se hitro posodobijo, v primeru spremembe zakonodaje. Posamezniki lahko do njih z uporabniškim imenom in geslom dostopajo praktično od koder koli, seveda pa so e-komentarji prilagojeni tudi za mobilne naprave.

nova zakonodaja