Zimske gume za vaš avto in prav vse kar o njih potrebujete vedeti za varno udeležbo v prometu

Zimske gume vašega avtomobila predstavljajo edini stik, ki ga ima vaše vozilo s cestiščem, zato je kvaliteta zimskih pnevmatik ključnega pomena. Od njihove kakovosti je namreč odvisna vaša varnost in varnost vseh preostalih udeležencev prometa. Primerna izbira pnevmatik je vedno pomembna, še posebej pa v času snežnih razmer, ko postane sama vožnja bistveno zahtevnejša in težja.

zimske gume

Zakaj potrebujemo primerne gume za avto v času snežnih razmer?

Zimske pnevmatike morate po zakonu obvezno uporabljati od 15. novembra pa vse do 15. marca. 15. november je zadnji dan, ko imajo vozniki čas, da na svoja vozila namestijo primerno opremo za to predpisano obdobje. Po 15. marcu lahko ponovno vozite z letnimi pnevmatikami. V primeru, da bi po 15. marcu na cesti še kar vladale nevarne razmere, obvezna raba primerne opreme ostaja.

Zimske gume in primerna oprema za ta letni čas, sta nujnost za vse voznike vozil in sta ključni sestavini, ki omogočata nemoten potek in varnost v prometu v času snežnih razmer. Vsak voznik osebnega ali pa drugega vozila se odpravi vsaj 2x letno na menjavo pnevmatik k vulkanizerstvu oziroma za to usposobljenemu strokovnjaku.

To je zelo pomembno, saj morajo biti, če želimo zagotoviti čim zanesljivejšo varnost in učinkovitejšo vožnjo, gume za avto ustrezno nameščene. Nameščanje oziroma montiranje raje prepustite za to usposobljenim strokovnjakom, ki bodo vaše pnevmatike namestili varno, hitro in zanesljivo.

zimske pnevmatike

 

Kako se zimske pnevmatike razlikujejo od letnih gum za avto?

Zimske gume so edinstvene zaradi svoje posebne sestave. Vsebujejo več kavčuka, ta posebna zmes pa nudi večjo globino profila in mehkejšo strukturo. Večja globina omogoča vašemu vozilu lažje odstranjevanje vode in snega, glede na veljavno zakonsko določitev, pa morajo v globino znašati 3 mm. Globina profila se meri med zarezami na najnižji točki. Da bi dosegli boljši in optimalnejši oprijem s površino pa prispeva tudi večje število lamel, kar pomeni večjo stabilnost vozila v snegu in ledu. Ob večjem snegu pa se priporoča uporaba tudi snežnih verig.

Njihova posebnost je, da so prilagojene na letni čas, razlikujejo pa se v samem materialu in profilu. Vožnja z neprimerno opremo vpliva na odzivanje na cestišču ter viša tveganje za prometne nesreče. Brez primerne opreme je vožnja na poledeneli cesti lahko smrtno nevarna, saj nas pri vožnji z zgolj letno opremo lahko hitro zanese s ceste. Avtomobil, ki nima primerne in predpisane opreme, lahko postane neobvladljiv in drseč, ob tem pa se možnost prometne nesreče drastično poveča.

Zakonsko določena obvezna oprema za osebna vozila, ki velja od 15. novembra pa do 15. marca, so štiri zimske gume z naslednjo predpisano oznako: M+S (Mud+Snow). Kot je bilo že omenjeno prej, pa mora ta oprema ustrezati določeni minimalni globini profila, ki znaša 3 milimetre. Dopušča se tudi uporaba štirih letnih pnevmatik z minimalno globino profila 3 milimetre v kombinaciji s snežnimi verigami prave velikosti v priboru vozila. Pomembno je povedati, da morajo biti vse enake zgradbe, vrste in velikosti, da so proizvod istega proizvajalca, profila, nosilnosti in hitrostnega razreda.

zimske gume sava

 

Pestra izbira pnevmatik, zimskih gum Sava in preostale potrebne opreme

V vulkanizerstvu Lašič bodo z veseljem poskrbeli za vas in vaše vozilo, da bosta primerna in varna za udeležbo v cestnem prometu. Poskrbeli bodo, da bo vaše vozilo vedno varno, v tako poletnih kot hladnejših mesecih. Poleg menjav in montiranja, pa seveda izvajajo druge vulkanizerske storitve, na voljo so vam za vaša vprašanja in vam z veseljem svetujejo ob dilemah.

Ponujajo vam tudi možnost shranjevanja letne opreme v njihovem hotelu za gume. Na takšen način ne rabite skrbeti in se obremenjevati, kam boste odložili staro avtomobilsko opremo, ko jo boste menjali, saj pri njih poskrbijo za skladiščenje in prelaganje.

Pohvalijo se lahko tudi s tem, da lahko pri njih kupite zimske gume Sava, ki so proizvodi slovenskega proizvajalca. Gume Sava za avto so visoko-kakovostne in imajo kar 90-letno tradicijo. Zimske gume Sava sodijo po kvaliteti na sam svetovni vrh, vendar ostajajo cenovno dostopne. Obiščite njihovo spletno trgovino, kjer lahko kupite zimske gume Sava po znižani ceni!

Vabijo vas, da si na njihovi spletni strani ogledate njihovo pestro izbiro zimskih pnevmatik, gum Sava in preostale opreme za vaše vozilo. Potrebna oprema za vaše vozilo, ki jo lahko kupite pri njih, je od različnih avtomobilskih proizvajalcev najvišje kakovosti.

Če vas zanima nakup vrhunske in cenovno ugodne avtomobilske opreme, kot so zimske gume Sava in druge, so vulkanizerstvo Lašič pravi naslov za vas. Pri njih lahko najdete slovenske proizvajalce avtomobilske opreme Sava, in druge proizvajalce kot so, Platin, Michelin, Fulda, Dunlop, Good Year in mnoge druge.

Njihova posebna in ugodna ponudba, je namenjena vam in vam omogoča nakup najkvalitetnejše in varne avtomobilske opreme, zanesljivo nameščanje oziroma montiranje opreme na vaše vozilo, spoštljiv in prijazen odnos ter pestra ponudba drugih vulkanizerskih storitev. Obiščite jih in svetovali vam bodo pri izbiri letnih in ne-letnih pnevmatik, menjavo pa bodo izvedli hitro in zanesljivo.

 

gume za avto