kreta potovanje

Kreta – all inclusive potovanje, kjer se prepleta zgodovina in lepota narave

Grška Kreta. Potovanje, ki vam bo ostalo v spominu še vrsto let po obisku tega mediteranskega bisera. Preverite našo ponudbo na Kreti – hoteli all inclusive, apartmaji in še več po ugodnih cenah. Privoščite si kvaliteten oddih na največjem grškem otoku – Kreti. Z otrokom in družino bo potovanje še toliko lepše! Preverite bogato ponudbo na Kreti – all inclusive hoteli in ostale oblike nastanitve.

kreta grčija

Kreta: Grčija in lepote minojske kulture

Če ste v osnovni šoli prespali kakšno uro zgodovine ali umetnostne zgodovine, je to odlična priložnost, da osvežite spomin. Grčija, namreč velja za zibelko evropske civilizacije, Minojci pa za prvo evropsko civilizacijo prav na Kreti. Potovanje vas bo gotovo zapeljalo mimo najznamenitejših ostankov te visoke kulture bronaste dobe, kot je npr. palača Knosos. Prav ta je glavna znamenitost otoka sredi egejskega morja.

Kreta z otrokom – ne izgubite se v mitološkem labirintu Minotavra

Če se odločite za dopustovanje na Kreti z otrokom, je obvezna postojanka palača (ali labirint) Knosos. Knosos je namreč najstarejše mesto v Evropi. Palača Knosos je bila postavljena na nekdanjem mestu neolitskega naselja, okrog njega pa je kasneje zrastlo mesto. Konec bronaste dobe so Minojci zapustili Knosos, najverjetneje zaradi izbruha bližnjega vulkana.

Zanimiva zgodovina tega grškega otoka pa še danes buri duhove in jo povezujemo z mitološkimi zgodbami o Minotavru pa tudi z Dedalom in Ikarjem. Na potovanju po Kreti z otroki lahko tako raziskujete grške mitološke zgodbe o izgubljenih prvakih v labirintu, o letalcu, ki je letel previsoko ipd. Tako si bodo Kreto, potovanje po njej, zapolnili tudi vaši otroci.

Kreta all inclusive ponudba – od očarljive narave do umetnosti

Poleg bogate zgodovinske in umetnostnozgodovinske dediščine Knososa, je največji grški otok prepoznaven tudi po enem najbolj znanih renesančnih slikarjev – El Greco. Kreta, Grčija, je namreč skoraj štiristo let spadala pod Beneško republiko, ki je na otok zanesla renesanso. Specifika Grkov, ki so po veroizpovedi večinsko pravoslavci, je tako renesansko prilagodila poznanemu – pravoslavnim ikonam iz cerkva.

S to kombinacijo se je razvila ti. Kretska šola, ki je povezovala ikonografijo in renesanso. Najbolj znan predstavnik šole je El Greco, čigar pravo ime je Domḗnikos Theotokópoulos ali Δομήνικος Θεοτοκόπουλος. Ob obisku otoka z mnogoterimi znamenitostmi, ne izpustite dediščine Kretske šole.

Kreta – otok, ki ga je Herkul očistil strupenih in nevarnih živali

Kamorkoli se obrnemo v Grčiji, težko nadaljujemo brez osnovnega poznavanje grške mitologije. Ta je namreč povezana z resničnimi kraji in dogodki, zaradi česar je raziskovanje Krete, potovanje po otoku in iskanje majhnih namigov, še toliko bolj zabavno. Kreta, Grčija, je namreč rojstni kraj najpomembnejšega boga – Zevsa. Njegov sin, Herkul, heroj grške mitologije, je v čast očetovemu rojstnemu kraju, otok očistil vseh nevarnih in strupenih živali, ki bi lahko škodovale ljudem.

In tako je še danes – Kreta, otok ki je oddaljen od celinske Evrope in Azije, ni dom velikih živali, npr. medvedov, volkov ipd. prav tako pa ne strupenim kačam. Drugi pa pomankanje strupenih in nevarnih živali pripisujejo apostolu Pavlu, ki je dve leti preživel na otoku Kreta. Potovanje bo v vsakem primeru varno tudi za otroke, pa če je nevarne živali odstranil ali Herkul ali apostol Pavel.

kreta hoteli
Kreta – hoteli v čudoviti naravi in ob sanjskih plažah

Kreta, Grčija in sredozemsko morje pa ne bi bile tako zaželene poletne destinacije, če ne bi bila Grčija dom nekaterih najlepših plaž na svetu. Če vas zgornje zanimivosti Krete za potovanje niso prepričale, nujno preverite naslednje rajske plaže.

Kreta – hotel v bližini plaže Elafonisi

Peščena plaža Elafonisi je znana predsvem po svojem roza odtenku peska, ko sonce vanj posije pod pravim kotom. Rajsko plažo obiščite na Kreti – all inclusive hotel boste gotovo našli v bližini.

Kreta all inclusive – morje, razgledi in divja narava na plaži Balos laguna

Med deset najlepših plaž v Grčiji je uvrščena plaža Balos laguna. Ta se nahaja v neposredni bližini divje narave z visokimi vrhovi, za poletno poležavanje pa je bolj prijetna turkizna morska voda, ki vabi, da zaplavate v njej. Kreta potovanje all inclusive – turkizno morje, spektakularni razgled in visoki vrhovi v enem.

Kreta – hotela ne boste našli na plaži Seitan Limania

Skriti biser, ki pa danes ni več tako skrit, je plaža Seitan Limania. Ta se skriva v ozki in strmi dolini, ki se konča kar v morju. Laguna je zaradi svoje skritosti in čudovite izkušnje, ko plavate med skalami, med turisti zelo priljubljena, zato se na plažo odpravite že v zgodnjih dopoldanskih urah. Kreta, hotelov poln otok, je v bližini Seitan Limania neukročena, zato v neposredni bližini ne boste našli all inclusive hotela, bara ali restavracije.

Kreta – all inclusive hoteli in apartmaji

Gotovo je eden najbolj obiskanih grških otokov prav Kreta. Potovanje po tem čudovitem otoku vam tako ponuja ogromno različnih možnosti za prenočišče – all incusive hoteli, apartmaji, sobe ipd. Obisk Krete z otrokom je vsekakor dobrodošel, saj otok ponuja ogromno priložnosti tudi za otroško odkrivanje in raziskovanje. Potovanje po Kreti z odlično ponudbo čaka na vašo rezervacijo.

kreta all inclusive